«دیزباد وطن ماست»- قریب یک سال از فعالیت دوره ششم از شورای اسلامی دیزباد میگذرد. مدیریت جدید در بخشهایی خود را نشان میدهد و درعینحال هنوز ابعادی از تلاشهای این گروه ممکن است در پرده ابهام باقیمانده باشد. بدینجهت به حضور مهندس علیرضا میرشاهی رئیس شورای اسلامی دیزباد میرسیم و از وی در خصوص رویکردهای جدید شورای دوره ششم و اقدامات اجرایی انجام شده میپرسیم.
1. ضمن تبریک به مناسبت انتصاب شایسته رهبران دیزبادی برای دوره ششم شورای اسلامی، اگر امکان دارد ترکیب جدید را معرفی فرمایید.
با سلام و تشکر، اعضای شورای دوره ششم عبارتاند از اینجانب علیرضا میرشاهی و آقایان جمشید میرشاهی و حسین قاسمی نیا که با اتفاقنظر سرکار خانم زهرا کردی بهعنوان دهیار و آقای رضا گنجعلی بهعنوان کارگزار دهیاری در پست خود ابقا شدند.
2. در ابتدای راه یکی از اعضای شورای اسلامی انصراف خود را اعلام کرد، آیا این فقدان در عملکرد شورا تأثیر گذاشته است؟ این فقدان را چگونه جبران میکنید؟
منتخب مردم جناب حسین عراقی باتوجهبه جوان بودن و تازه فارغالتحصیل شدن جویای کار بودند و باتوجهبه استخدام شدنشان اعلام انصراف نمودند بلافاصله موضوع در بخشداری مطرح و مصوبه جایگزین نفر چهارم ارائه و مورد تأیید قرار گرفت و ازآنپس افراد فوق در کنار هم به امور روستا مشغول هستیم.
3. در دوره پیشین شورای مشورتی نقش خوبی در سیاستگذاریهای شورای اسلامی و تقویت تصمیمات شورا ایفا کرد، آیا این شورا همچنان ادامه پیدا میکند؟
بله حتماً، در حال حاضر زیر گروههای شورای مشورتی تعیین و در تخصص خود به شورای اسلامی یاری میرسانند که عبارتاند از کشاورزی، عمران، حل اختلاف، حقوقی، بهداشت، زنان، امور فرهنگی، گردشگری، جوانان و در صورت نیاز به این زیر گروهها اضافه خواهد شد.
4. در ابتدای کار به نظر شورای فعلی چه بخشهایی در این دوره چهارساله نیاز به تغییر و تقویت دارد؟
ساختار شورای مشورتی تغییر کرد بدان صورت که هر بخش به تخصص خود وارد و کارگشایی میکند پس رسیدن به هدف راحتتر خواهد بود، حضور دائم اعضا در دفتر شورا تقریباً همهروزه میتواند اربابرجوع را خشنود سازد، رسیدگی به امور روزانه مردم در کنار اهداف درازمدت و میانمدت نیاز است، داشتن مکان مشخص بهعنوان دفتر شورا ضروری به نظر میرسید که میسر شد، البته با تجهیزات اداری کامل که توسط اهالی محترم این تجهیزات به شورا هدیه گردید، ساختمان دهیاری آماده کلنگزنی و مراحل تأییدات به اتمام رسیده، همچنین شورا از کلیه دوایر اجرایی در روستا بهترین سرویسدهی را خواستار است که شامل شرکت کوهدشت، شرکت تعاونی روستایی و... است
5. در بخش فعالیتهای عمرانی چه اقداماتی صورتگرفته و روند پیشرفت کار را چگونه میبینید؟
خب در حال حاضر بخشی از سنگفرش معابر شروع و فاز اول آن در بخش کوچه باغ به پایان رسیده، فاز دوم تا بوستان گلشن ادامه و در مرحله بعد مسیر غرقاب تا مسجد مدنظر خواهد بود که طبق مذاکرات انجام شده بودجه آن به تصویب رسیده است، همچنین ساختمان دهیاری شروع به ساخت خواهد شد و بودجه آن تصویب شده، در خصوص ایجاد نمای مناسب با همکاری اهالی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به دنبال آنیم کلیه منازل طرح جدار سازی انجام تا نمای مناسب روستا احیا گردد، به کلیه منازل مخروبه در این مرحله اخطار کتبی داده شده به لحاظ ایمنسازی و احیا که در صورت عدم همکاری دهیاری اختیار اینگونه اماکن را در دست خواهد گرفت که حتماً به سود مالکین نخواهد بود، بحث جمعآوری زباله، ساخت سرعتگیر، ایمنسازی ریزش کوه در مسیر جاده و..... در بحث عمرانی مدنظر است.
6. چه سختیهایی در مسیر توسعه دیزباد وجود دارد؟
برخی ادارات همکاری لازم را ندارند برای مثال اداره راه، بالاخره هرچند که اهالی فرهیخته و دوستدار دیزباد از سراسر دنیا پشتیبان و باعث دلگرمی هستند ولی گاهی افرادی نیز فقط کارشناسان بدون اطلاع هستند که گاهی طرز تفکرشان باعث کندی در امور و یا ایجاد شبهه مینماید. دیزباد یک منطقه بافت باارزش است و نمیتوان سلیقهای به توسعه آن پرداخت، لازم است نحوه ساختوسازها، احیا و....طبق خواست میراثفرهنگی و بنیاد مسکن انجام پذیرد.
7. در بخش فرهنگسازی و اطلاعرسانی چه برنامههایی دارید و چه اقداماتی در این چندماهه انجام شده است؟
البته هر اموری و هر برنامهای برمیگردد به فعالیت زیرمجموعه تخصصی یعنی قرار نیست شورا امور فرهنگی را دیکته کند بلکه زیرگروه فرهنگی پیشنهادهای خود را مطرح و پس از تأیید کار شروع میشود، در امور فرهنگی مراسمهای سنتی دیزباد تماماً تا امروز اجرا شده و در ایام نوروز با همکاری مجموعههای گردشگری، زنان و فرهنگی برگزاری نمایشگاه فعالیتهای زنان روستا را داشتیم که به نظر مورد تشویق تمامی بازدیدکنندگان که بالغ بر ۱۷۰۰ نفر برآورد میشود قرار گرفته باشد، در ادامه مراسم روز طبیعت با استقبال انبوه اهالی مواجه شد.
8. آیا تعامل شورای اسلامی با بخشهای مختلف سازمانهای دولتی همچون گذشته باقیمانده است؟ چه بخشهایی در این چندماهه به دیزباد مراجعه کردهاند؟ آیا دستاوردی در این زمینه داشتهایم؟
مسلماً شورا و دهیاری بالاترین نهاد برنامهریزی و اجرایی در روستا است و برای اجرای امور لازم است با کلیه ادارات ذیربط مانند فرمانداری، بخشداری، کلیه ادارات مطبوع ارتباط داشته باشد علاوه بر ادارات ارتباط با نمایندگان مردم نیز ضروری است لیکن رعایت سلسلهمراتب اصولی است که توسط اعضای محترم رعایت میگردد.
9. در زمینه بهداشت و مقابله با کرونا وضعیت را چگونه ارزیابی میکنید؟
اولین اقدام شورای ششم احیای ساختمان بهداری بوده که بهتوسط خیرین گرانقدری که در زمان افتتاح طرح معرفی خواهند شد به این امر اقدام شده، در توافقنامه فیمابین به حضور پزشکان بومی و پرستاران و همچنین به حضور پرسنل شبکه تاکید شده و از ابتدا توسط گروه بهداشت به سرپرستی سرکار خانم دکتر مژگان رحمانی فعالیت این عزیزان ملموس بوده، در خصوص کرونا تا کنون تأکیدات لازم و رعایت قوانین در گردهماییها و... انجام شده و امیدواریم آرام آرادم از بنبست کرونا خارج شویم.
10. در زمینه توسعه صنعت توریسم در دیزباد چه خلأهایی احصاء شده و فکر میکنید چه اقداماتی را میتوان در این زمینه انجام داد؟
در قبل اشاره کردم گروه توریسم تشکیل و فعالیت ارزنده انجام داده است لیکن محور اصلی کلیه گروهها بر پایه آموزش خواهد بود و گروه گردشگری بر محور آموزش خواهد بود.